8 Idea Hadiah Menarik Untuk Hari Ibu

Bulan Mei yang bakal diserikan dengan sambutan Hari Ibu sudah tentu akan diceriakan lagi dengan pemberian hadiah Hari Ibu ataupun sambutan bersama yang tersayang. Namun, ada juga yang masih keliru dengan jenis hadiah untuk ibu yang sesuai bukan?

Untuk perkongsian kali ini, saya akan kongsikan beberapa idea yang sesuai untuk dijadikan hadiah menarik kepada ibu anda yang tercinta. Namun tidak semestinya harus menunggu sehingga Hari Ibu sahaja, cadangan hadiah dibawah boleh diberikan sebagai tanda ingatan dan juga penghargaan atas jasa ibu kita selama ini.


Antara Idea Hadiah Unik & Menarik Untuk Ibu :

hadiah menarik untuk hari ibu


1. Smart TV atau Peralatan Elektrik :

Ibu-ibu sudah tentu sudah bersusah payah dari pagi hingga ke malam menjaga keluarga dan memastikan keperluan ahli keluarganya mencukupi. Jika anda ada bajet yang lebih, anda boleh belikan ibu anda sebuah Smart TV yang pastinya akan menggembirakan hatinya setelah penat berpenat lelah. 

Dengan Smart TV, ibu dapat menonton rancangan kegemarannya melalui saluran seperti Netflix, Youtube dan sebagainya. Pastinya ibu akan tersenyum lebar jika anda berikan mereka hadiah ini. 

Beli di : Realme Shopee Mall

Selain itu, perkakasan elektrik lain seperti periuk tekanan (pressure cooker), mesin pembersih vakum tanpa wayar (Cordless Vacuum) juga boleh dijadikan pilihan. Ia pastinya akan memudahkan kerja-kerja ibu anda di rumah.


2. Pakej Rawatan SPA/ Urutan Badan :

Ibu kita adalah orang yang rajin dan tidak mementingkan diri sendiri, maka inilah masanya berikan hadiah yang dapat memberi ketenangan dan kegembiraan untuk menghargai diri mereka sendiri. Dengan rawatan spa yang berpatutan, ibu anda akan merasa gembira kerana dapat memanjakan diri mereka di spa dan bantu melegakan tekanan mereka.

Oleh kerana keadaan pandemik sekarang, anda juga boleh memilih untuk hadiahkan mereka mesin urut mudah alih yang boleh digunakan bila-bila masa sahaja di rumah. Sangat berpatutan dan boleh digunakan untuk mengurut badan yang keletihan seharian membuat kerja dirumah.


mesin urut portable murah
Beli di : Shopee Mall 


3. Kek atau Manisan :

Pastinya Hari Ibu yang bakal diraikan bersama ibu masing-masing akan jadi lebih meriah dengan makanan yang sedap seperti kek dan juga manisan. Anda boleh membuatnya sendiri jika berkemahiran ataupun tempah sahaja dengan yang pakar untuk diraikan bersama ibu nanti.


kek marble beli online sahaja
Beli online di : Kedai Shopee


4. Set Pakaian/ Tudung/ Set Telekung Berkualiti :

Jika dilihat sekarang sudah ramai yang mengeluarkan jenama telekung eksklusif yang sesuai dijadikan hadiah untuk ibu. Dengan kainnya yang lembut, berkualiti tinggi dan juga tidak panas apabila dipakai pastinya akan lebih disukai dan selesa dipakai oleh ibu. 


telekung murah berkualiti
Beli di : Shopee Mall


5. Barangan Perhiasan Diri :

Adakah ibu anda seorang peminat barang perhiasan diri? Jika ya, anda juga boleh menambah koleksi mereka dengan menghadiahkan ibu dengan barangan kemas seperti cincin, rantai ataupun gelang tangan. Sebagai salah satu tanda penghargaan ibu yang telah membesarkan anda dengan penuh kasih sayang.


Beli di SHOPEE MALL


6. Makanan Kesihatan/ Produk Kecantikan :

Seiring dengan masa, ibu juga meningkat usia dan menua. Berikan mereka makanan kesihatan yang dapat membantu mereka mengharungi hari yang sibuk dengan lebih bertenaga. Tetapi diharapkan anda juga perlu tahu tahap kesihatan ibu supaya jenis makanan atau produk kesihatan itu bersesuai dengan keadaan kesihatan mereka.


Beli di SHOPEE MALL


7. Hantaran Kejutan (Surprise Delivery) :

Aturkan suatu kejutan untuk ibu dengan hantaran hamper yang besar sempena Hari Ibu nanti. Hamper boleh diisi dengan pelbagai jenis makanan dan barangan yang menarik untuk ibu. Pasti ibu akan tersenyum lebar nanti.

surprise delivery near me
Beli di : Shopee Mall


8. Beg Tangan Berkualiti :

Wanita dan beg tangan pastinya tidak dapat dipisahkan. Pilihan beg tangan yang trendy dan evergreen pastinya akan melengkap gaya ibu anda. Berikan beg yang berkualiti dan dapat menyerlahkan penampilan ibu. 


Beli di : Fossil Official Store Shopee


Jika anda tidak tahu beg yang sesuai, bawa mereka keluar dan belikan ibu pilihan hatinya sendiri. Semoga ibu yang diraikan nanti akan berada dalam keadaan yang sihat sejahtera dan gembira selalu disamping keluarga dan anak-anak. Selamat menyambut Hari Ibu yang bakal menjelang tiba.

Anda mungkin berminat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.